Segue loading embedded container

You found a bug or have any issues? Please post them here!
Post Reply
kvsteen
Posts: 1
Joined: 28 Oct 2018 18:10

Segue loading embedded container

Post by kvsteen » 28 Oct 2018 18:33

Hi Bernd,

When an embedded container is playing in eg. player A (containing 2 songs and a jingle in between) and I refresh the segue editor (selecting the playing embedded container and next song) there is this very short silence. This directly implicates the live radio show. I think it's a small loading moment or something like that.

Can you take a look?

User avatar
radio42
Site Admin
Posts: 4869
Joined: 05 Apr 2012 16:26

Re: Segue loading embedded container

Post by radio42 » 28 Oct 2018 20:36

Where do you discover this small silence?
I am not really able to reproduce that here. In my test cases the output stays stable and uninterrupted.

However, there might be a multitude of possible reasons, eg.:
- the file are located on slow devices and the I/O sub system is not fast enough (E.g. their are on a NAS or USB device)
- the system is under such heavy load, the the CPU is blocked (slow CPU, too many other apps running, 3rd party VSTs etc. )
- the sound card / driver buffer settings are too tight (E.g. try to increase the buffer settings)

These are just a few examples. So I would need much more info about your system, your environment, your hardware, soundcard, driver model being used etc.

Post Reply

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest