KeepStreamAlive' and 'KeepStreamLoading

You have a question or need an advice about how to do something? Ask it here!
RadioMaxDK
Posts: 30
Joined: 10 Feb 2017 14:20

KeepStreamAlive' and 'KeepStreamLoading

Post by RadioMaxDK » 20 Apr 2018 10:23

Hi.

What is the difference between 'KeepStreamAlive' and 'KeepStreamLoading'?
I've used both options when playing a stream onair, and it worked perfect for two hours. But when a new program was scheduled to start, the stream kept running, and the new hour didn't start.

Maybe I need to uncheck one option?

Thanks

User avatar
radio42
Site Admin
Posts: 6124
Joined: 05 Apr 2012 16:26

Re: KeepStreamAlive' and 'KeepStreamLoading

Post by radio42 » 20 Apr 2018 13:42

Uncheck the KeepStreamLoading option, as this prevents it from being unloaded. The Alive option just keeps the stream alive in case it got disconnected from the server, so that it reconnects.

RadioMaxDK
Posts: 30
Joined: 10 Feb 2017 14:20

Re: KeepStreamAlive' and 'KeepStreamLoading

Post by RadioMaxDK » 30 Apr 2018 09:39

Ok, now I'm only using the 'KeepStreamLoading' option for playing the 2-hour stream.

But the new program still doesn't start at 18.59:45. The first items for the new program is loaded in the DJ Players, but it never starts - the stream just keeps playing. The new program is scheduled to start just as any other hour at our station, with a TimeUpdateSync.

I'm running the .23 version

Thanks.

User avatar
radio42
Site Admin
Posts: 6124
Joined: 05 Apr 2012 16:26

Re: KeepStreamAlive' and 'KeepStreamLoading

Post by radio42 » 30 Apr 2018 20:06

Can you please show me a screenshot of your new program scheduler entry to take a look at to try to replicate it here on my side, as so far I cannot reproduce that here.
Plus, how are you scheduling the URL stream, is that via a previous program's script? If yes, can you also post that related script-line (e.g. have you defined a length for your stream?).

Thanks

User avatar
radio42
Site Admin
Posts: 6124
Joined: 05 Apr 2012 16:26

Re: KeepStreamAlive' and 'KeepStreamLoading

Post by radio42 » 30 Apr 2018 21:15

I guess I now see the issue. It is however NOT related to the KeepStreamAlive or KeepStreamLoading options.
You are probably using a SoftTimeUpdateSync with your next program?
If yes, please try a FixedTimeUpdateSync when using a URL stream before. A URL stream would currently be always fully played out when using a SoftTimeUpdateSync with a next program - which is indeed not totally correct.
I will adjust this in the next version!

RadioMaxDK
Posts: 30
Joined: 10 Feb 2017 14:20

Re: KeepStreamAlive' and 'KeepStreamLoading

Post by RadioMaxDK » 01 May 2018 09:16

Line 7-9 is for extra safety

Thanks :)
Attachments
Skærmbillede 2018-05-01 kl. 09.10.02.png
Skærmbillede 2018-05-01 kl. 09.13.05.png

RadioMaxDK
Posts: 30
Joined: 10 Feb 2017 14:20

Re: KeepStreamAlive' and 'KeepStreamLoading

Post by RadioMaxDK » 01 May 2018 10:00

More options in the script line, not visible in the screenshot:
SuspressHistoryCheck
SuspressAddHistory

Duration is set by PF to 23.59:59
I cannot set an exact length, as I don't know when the program starts (due to news, commercials and so on)

RadioMaxDK
Posts: 30
Joined: 10 Feb 2017 14:20

Re: KeepStreamAlive' and 'KeepStreamLoading

Post by RadioMaxDK » 01 May 2018 11:26

Let's hope the issue is with the long duration. I've set the duration to 2 hours - let's see what happens next time we have the show.

Thanks again.

User avatar
radio42
Site Admin
Posts: 6124
Joined: 05 Apr 2012 16:26

Re: KeepStreamAlive' and 'KeepStreamLoading

Post by radio42 » 01 May 2018 19:37

Unfortunately I cannot see your stream script-line. Especially what options you used with it, eg. did you specify a length/duration?
If not please do that, as already explained.

User avatar
radio42
Site Admin
Posts: 6124
Joined: 05 Apr 2012 16:26

Re: KeepStreamAlive' and 'KeepStreamLoading

Post by radio42 » 01 May 2018 21:11

But that is 25h.
Maybe you should set it to something almost correct plus a bit of overhead, but not to a full day.
Anyhow, as said, with a SoftYUS I can reproduce your issue, but not with a FixedTUS and a reasonable duration.

Post Reply

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 19 guests