Starting Config a D&R Webstation

You have a question or need an advice about how to do something? Ask it here!
DJSven
Posts: 26
Joined: 18 Apr 2020 10:46

Starting Config a D&R Webstation

Post by DJSven » 19 Apr 2020 19:51

I like to lear how conig the D&R Webstation.
First of all thanks to Benjamin Hartwich the videos hade help me to by Profffrexx.
i know ProppFexx is for a beginner not easy. He hade show me i must not have fear to Lean it.

Now i start wich the First Stepps. Sorry my English is not perfekt.

My Knollig is:
- Soundcard Routing i understand and its Running.
- Now i go to Programmin the Webstation and der is Comming the Questions.

all Questions are in a Serperat Post

Thank you all before vor your Help
and i hope alle these questens help in future erveryone ther Start it.
Last edited by DJSven on 19 Apr 2020 21:15, edited 1 time in total.

DJSven
Posts: 26
Joined: 18 Apr 2020 10:46

1 Question Kickstart or Faderstart

Post by DJSven » 19 Apr 2020 20:06

I hade start with deas codes. I send he code from the webstation over GPIO Clint in Proppfrixx.

STATE_On.3 = 1, STATE_MODULE.3 = 1 >>
EXEC_COMMAND2 ${autoplay}|Equals(0)|PLS_CURRENT_PLAY_A

STATE_On.3 = 0, STATE_MODULE.3 = 0 >>
EXEC_COMMAND2 ${autoplay}|Equals(0)|PLS_CURRENT_EJECTNOFADE_A

and now the Funktion is Mixed

I Like

KICKSTART
Fader is 0 and ON is 1 no Start
Fader is 1 and ON is 1 Start

FADERSTART
ON is 1 and Fader 1 Start
ON is 0 and Fader 1 no Start

i know on this Prosion there have say no Funktion ist Autoplay on >> |Equals(0)

But i dont know wat is the code for
ON is 1 and Fader 1 Start
ON is 0 and Fader 1 no Start

it must be code with AND

The Same backword

EXEC_COMMAND2 ${autoplay}|Equals(0)|PLS_CURRENT_EJECTNOFADE_A

ON is 1 and Fader is going 0 EJECT
ON is going 0 and Fader is 1 EJECT


Thanks for you HELP

DJSven
Posts: 26
Joined: 18 Apr 2020 10:46

2 Qustion Comunication Webstation and Proppfrixx

Post by DJSven » 19 Apr 2020 20:12

I Know the Communiktion is Running over Localhost > USB about 127.0.0.1

My Problem is the Webstation have no VU Meter and i like to youse Proppfrixx and the APP from D&R Werbstation Meter.
When i youse the APP Meter i have no Communiktion with PrroFrixx. Close i The APP Mester the Kommuniktion is running.

I Like to youse Bouth. How cane i Do it.
Last edited by DJSven on 19 Apr 2020 21:27, edited 1 time in total.

User avatar
Michel67
Posts: 135
Joined: 28 Nov 2016 19:53

Re: Starting Config a D&R Webstation

Post by Michel67 » 19 Apr 2020 21:25

It is a matter of finding the correct settings in windows and proppfrexx in combination with a D&R Airlite. I have been working on this for a long time. Meanwhile, the Airlite has been off for a while because after a USB cable problem I doubt whether the USB interface of the computer is still good. (assuming that a webstation and airlite are equal)

tip: write your questions in google translate in your own language and copy them translated into this forum.

DJSven
Posts: 26
Joined: 18 Apr 2020 10:46

Re: 2 Qustion Comunication Webstation and Proppfrixx

Post by DJSven » 19 Apr 2020 21:35

USB connection quality is not my problem. There is a D&R program that displays the UV meter. However, klene can communicate with ProppFrixx and this program at the same time. But I also want to if it is possible.

User avatar
Michel67
Posts: 135
Joined: 28 Nov 2016 19:53

Re: Starting Config a D&R Webstation

Post by Michel67 » 19 Apr 2020 21:57

is this also open in windows firewall?

User avatar
Michel67
Posts: 135
Joined: 28 Nov 2016 19:53

Re: Starting Config a D&R Webstation

Post by Michel67 » 19 Apr 2020 22:00

There is a PDF for the Airlite Meters. Maybe check this out if you haven't already. This is at the Airlite:
https://www.d-r.nl/wiki/dokuwiki/doku.php

User avatar
radio42
Site Admin
Posts: 6264
Joined: 05 Apr 2012 16:26

Re: Starting Config a D&R Webstation

Post by radio42 » 19 Apr 2020 22:19

I guess the question to run both in parallel (the Webstation VU Meter APP) AND the ProppFrexx remote communication is a question to ask D&R.
The Airlite and the Webstation use the same DLL (Airlite.dll) to communicate with external Apps, like ProppFrexx.
This post here gives an example mapping for the Airence: https://github.com/benhartwich/proppfrexx-remote

There is no need to combine ON and Fader, for the Airence as this one have a special SW-Code for this:
#define SW_USB1_FADERSTART 27
#define SW_USB2_FADERSTART 30
#define SW_USB3_FADERSTART 33
#define SW_USB4_FADERSTART 36

I.e. the FADERSTART is only triggered (1) when both ON=1 and the Fader is up.
Respectively is set back (to 0) when either ON=0 or the Fader is down.
I am not sure, if the Webstation has the same.

DJSven
Posts: 26
Joined: 18 Apr 2020 10:46

Re: Starting Config a D&R Webstation

Post by DJSven » 20 Apr 2020 00:49

THX radio42

you have give me the right answers

Thank you very mutch

I tell you when i get Anwers from D&A

the fader start is now running as i like

DJSven
Posts: 26
Joined: 18 Apr 2020 10:46

The next Question Cardwall

Post by DJSven » 24 Apr 2020 23:18

The Cardwall sort at the mixer

Left _ Right
1 _ 7
2 _ 8
3 _ 9
4 _ 10
5 _ 11
6 _ 12

Buttons

In the Software is
in 2 rolls

1 _ 2
3 _ 4
5 _ 6
7 _ 8
9 _ 10
11 _ 12

cance i chance the layout too (sort)

1 _ 7
2 _ 8
3 _ 9
4 _ 10
5 _ 11
6 _ 12

Post Reply

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 24 guests