Search workflow for music.

You have a question or need an advice about how to do something? Ask it here!
User avatar
radio42
Site Admin
Posts: 6121
Joined: 05 Apr 2012 16:26

Re: Search workflow for music.

Post by radio42 » 14 May 2020 21:53

Overlays or FixTimeElements are as complex ;-)
But try as you like...

DJSven
Posts: 25
Joined: 18 Apr 2020 10:46

Re: Search workflow for music.

Post by DJSven » 16 May 2020 09:45

OK i Test it and im finsh

it a perfekt workflow

music and jingel seperat to conrol

musik mix by script as you say
and as overly jingles

i do it - and its run perfect

+ you cane put jingles over the music and you must don't stop the music

- in overconfic was a lot of work - you cane not copy and past in the overly conig - i must ervery seperat programming it was 3h work - the reasen is every houer i have time info

but it's running now perfect

you cane lissen www.kitchenradio.eu

please programm in overlay copy and past

User avatar
radio42
Site Admin
Posts: 6121
Joined: 05 Apr 2012 16:26

Re: Search workflow for music.

Post by radio42 » 16 May 2020 10:46

Glad you solved it!

DJSven
Posts: 25
Joined: 18 Apr 2020 10:46

i Question

Post by DJSven » 22 Jun 2020 22:50

i youse you system like

Now i need more - i need to play 3 from the libery - than 1 jigle and 1 from a playlist then play 3 from the libery

Normal Song,Normal Song,Normal Song,jingle,classic song,Normal Song,Normal Song,Normal Song .....

i test some - but i get it not to run

THANKS
-----------------------------------------

Not sure how your script is looking like. But probably you used one script-line using the LoadPlaylist mode.
This mode is designed to exactly load that playlist in the order defined by it.

To do what you want to achieve, create a playlist based media library and use that playlist for it.
In you script you can now use the 'Sequential' mode and reference your related media lib with it.
It will now start at 1 pick the tracks....
Once the program is over it remembers the last picked track from that media lib and the next time the media lib is used, it will continue from there.

There is one complication. Typically when a program runs, the tracks are scheduled in advance (see the 'Look Ahead' option in the general settings). Those last tracks however might not be effectively be played out, because they are over-scheduled.

To also overcome this you create another script (which you then effectively use in your program) - let's call the initial Script 'Test1' and the new one Test2 (and specify LoopLine=2).
In this 2nd script you now define 2 script-lines:
1. Execute, Test1 (see picture below and specify 02:00:00)
2. Random, OtherLib

User avatar
radio42
Site Admin
Posts: 6121
Joined: 05 Apr 2012 16:26

Re: Search workflow for music.

Post by radio42 » 22 Jun 2020 23:14

Just create a new script and use the script-line as you defined the repeating order, e.g. assume you have media lib called "NormalSongs" and a media lib called "ClassisSongs", as well as a catwall lib called "Jingles", than your scipt-lines would look like this:
1. LeastRecentlyPlayed, NormalSongs, Count=1
2. LeastRecentlyPlayed, NormalSongs, Count=1
3. LeastRecentlyPlayed, NormalSongs, Count=1
4. Cartwall, Jingles, Count=1
5. LeastRecentlyPlayed, ClassicSongs, Count=1

Note, that each script loops once it has reached its end. As such, after line 5., it will again start over again with line 1.

DJSven
Posts: 25
Joined: 18 Apr 2020 10:46

Re: Search workflow for music.

Post by DJSven » 23 Jun 2020 14:49

Tahnk you test is running perfekt

BUT

in the programm Schedular - is is live not comming - wy

DJSven
Posts: 25
Joined: 18 Apr 2020 10:46

Re: Search workflow for music.

Post by DJSven » 23 Jun 2020 16:09

no not overly
the jingle is coming in the scrip in program
when i test the script it is coming perfekt
but un the scheduler is the programmer script the old

must i the script update in scheduler or cane a make a update
or is the the next start of scheduler the new script

User avatar
radio42
Site Admin
Posts: 6121
Joined: 05 Apr 2012 16:26

Re: Search workflow for music.

Post by radio42 » 23 Jun 2020 22:07

I am afraid I don't fully get your question/issue.

When you created a new script, you of course need to use that within the Program Scheduler, i.e. for a program scheduler entry you need to assign the script.
Note, that an already running program would be changed immediately, but the program would only use that script effectively with the next start of a program which uses that script.

DJSven
Posts: 25
Joined: 18 Apr 2020 10:46

Re: Search workflow for music.

Post by DJSven » 24 Jun 2020 17:59

it was simpel - update the scrip - i know not ervery button

Post Reply

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 14 guests