Problem with duration of some broadcast

This forum can be used to post any topics related to general broadcast questions, tech stuff, informations etc.
This forum is unmoderated!
Post Reply
Bninane2020
Posts: 8
Joined: 14 Aug 2020 11:01

Problem with duration of some broadcast

Post by Bninane2020 » 30 Oct 2020 16:53

Hello everybody,
Sorry but my first language is french.

I have a problem with the overlay sheduler with proppfrexx on air.
the duration of some broadcast is 1:02:00 for example.
For the overlay sheduler, i want of all broadcast have a duration of 1 hour.

For to have for the example :

8 pm the cover
9 pm best of pop rock

08:00:00 with statut fix for the moment start at 08:01:00 if the broadcast before have a duration of 1:01:00
09 :00:00 with statut fix for the moment start at 09:01:00.

Have you one solution of my problem for to be always the top of hour with not overlay.
Thank you so much.

User avatar
radio42
Site Admin
Posts: 6383
Joined: 05 Apr 2012 16:26

Re: Problem with duration of some broadcast

Post by radio42 » 30 Oct 2020 21:58

When you look at the StartType of an overlay scheduler or program scheduler entry, you can set the StartType to "Fixed".
This ensures, that it will start exactly on time.

However, what I don't understand in your post is, that you mix broadcast (I assume you mean your program) and overlay.
Your broadcast (i.e. program) should actually be started via the program scheduler?!

Bninane2020
Posts: 8
Joined: 14 Aug 2020 11:01

Re: Problem with duration of some broadcast

Post by Bninane2020 » 31 Oct 2020 08:56

All Broadcast started with overlay scheduler with type fixed.
I don't know why.
I suppose that I must to use program scheduler.

User avatar
radio42
Site Admin
Posts: 6383
Joined: 05 Apr 2012 16:26

Re: Problem with duration of some broadcast

Post by radio42 » 31 Oct 2020 09:25

Correct!
Overlays are intended for adverts, traffic, news etc.
Thus, overlays are always guaranteed to be fully played.
Only programs are interrupted by either the next program or an overlay.

Bninane2020
Posts: 8
Joined: 14 Aug 2020 11:01

Re: Problem with duration of some broadcast

Post by Bninane2020 » 20 Nov 2020 15:02

And for differents rotations.
The rotations must to be in the program scheduler?
And the top the hour in the program scheduler too + the broadcast together?
Thank you.

User avatar
radio42
Site Admin
Posts: 6383
Joined: 05 Apr 2012 16:26

Re: Problem with duration of some broadcast

Post by radio42 » 20 Nov 2020 17:41

All ProppFrexx related question should be placed in the "Question & Answer" seciton!

Yes, you can plan what ever rotation with the Program Scheduler: See the "Program Scheduler" tutorial here: https://www.proppfrexx.radio42.com/foru ... f=5&t=1018

For TOTH you basically plan the first track in a script as the ToTH-Track, e.g. make a search here in the forum:
https://www.proppfrexx.radio42.com/foru ... mit=Search

Bninane2020
Posts: 8
Joined: 14 Aug 2020 11:01

Re: Problem with duration of some broadcast

Post by Bninane2020 » 20 Nov 2020 22:36

Thank you very much.

Post Reply

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 3 guests